Україна і світ

Споживання електроенергії 17 квітня зросло на 6,5 відсотків – що відомо

В Україні зросло споживання електроенергії майже на 6,5% через похолодання. Для того, аби покрити таке зростання потрібно додатково включити 3-4 блоки на теплових електростанціях.

Про це повідомив НЕК Укренерго у соціальній мережі Facebook. Компанія закликала українців ощадливо споживати електрику у вечірні години.

Ситуація в енергосистемі на 17 квітня

— Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко зростає. Сьогодні вранці його рівень на 6,5% більше аналогічного показника вчора. Для того, щоб покрити таке зростання потрібно додатково включити 3-4 блоки на теплових електростанціях. Але зараз такої можливості немає – теплові електростанції є однією з основних цілей ракетних ударів росіян, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вчора добовий максимум споживання був близько 21:00. Він майже на 2% перевищив максимальне споживання понеділка 15 квітня.

Зараз дивляться

Диспетчерський центр Укренерго закликав обмежити користування потужними енергоємними приладами із 19:00 до 22:00. Компанія 16 квітня через дефіцит в енергосистемі з 20:00 до 22:00 залучала аварійну допомогу з Польщі, Словаччини та Румунії загальним обсягом 400 МВТ-год.

Станом на ранок 17 квітня графіки погодинних відключень застосовуються на Харківщині – одночасно знеструмлено близько 251 тис. споживачів.

Обмежується також енергоспоживання промисловості у Криворізькому районі Дніпропетровської області. В Укренерго додали, що в інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

Водночас, на ранок через дощ та шквальний вітер без світла повністю та частково залишаються близько 17 населених пунктів в Київській, Сумській та Чернігівській областях. Залишаються знеструмленими 107 споживачів в Запорізькій області. Ремонтні бригади працюють над заживленням споживачів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-17 12:53:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин