Україна і світ

Рустем Умєров та Олександр Сирський зустрілися з генсеком НАТО у Києві

Міністр оборони Рустем Умєров, Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський разом з Президентом України Володимиром Зеленським зустрілися в Києві з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Про це Рустем Умєров повідомив на своїй Facebook-сторінці.

Третій за час повномасштабної війни з росією візит генсека НАТО до нашої країни — це найкраще свідчення про високий рівень відносин між нашою державою та Альянсом», — йдеться у повідомленні.

Рустем Умєров повідомив, що на зустрічі обговорили перспективи розвитку двосторонніх відносин та продовження підтримки у війні з російським агресором.

Олександр Сирський повідомив, що зустріч відбулася у стінах Національного університету оборони.

Головнокомандувач ЗСУ нагадав, що з початку війни у 2014 році збільшено підтримку України з боку НАТО щодо розвитку спроможностей і розбудови потенціалу, а також забезпечено підготовку десятків тисяч українських військовослужбовців.

«Російська агресія істотно підриває не лише безпеку України, але і євроатлантичну та глобальну безпеку. Співпраця України з НАТО — це взаємовигідне партнерство задля встановлення безпеки у світі», — заявив він.

Як повідомляла АрміяInform, 29 квітня генсек НАТО Єнс Столтенберг прибув до Києва з неоголошеним візитом. Він наголосив на необхідності якомога швидше поставити в Україну всю обіцяну зброю та обладнання в рамках анонсованих пакетів допомоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Єнс Столтенберг також запросив Володимира Зеленського на саміт НАТО у Вашингтоні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-30 07:02:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин