Україна і світ

Спочатку говорили про повернення 15 командирів: як узгоджували обмін захисників Маріуполя

У Туреччині повідомили, як відбулися переговори між Росією та Україною про обмін військовополоненими захисниками Азовсталі та Маріуполя. Представники країни обговорювали це питання з РФ понад три місяці.

Про це заявив речник президента Туреччини Ібрагім Калин. За його словами, найскладніші переговори стосувалися саме обміну українських командирів.

Калин розповів, що спочатку в списку на обмін було 15 імен, однак Туреччині не вдалося узгодити це питання з російською стороною. Кремль одразу дав зрозуміти, що всіх 15 людей вони не збираються повертати найближчим часом.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган обговорював цей список з російським диктатором Володимиром Путіним під час зустрічі у Самарканді, проте глава Кремля відмовився. З цієї причини перелік скоротили до поїздки Ердогана у Львів.

– Ці п’ятеро людей залишаються у нас у безпеці до закінчення війни в Україні, – запевнив речник президента Туреччини.

Калин зазначив, що Україна проявила конструктивну позицію під час обміну. П’ятеро командирів перебуватимуть у Туреччині під захистом президента Ердогана до закінчення повномасштабної війни, оскільки такими були умови повернення захисників Маріуполя.

Керівник ГУР Міноборони України Кирило Буданов розповів, що цей час українські бійці житимуть у приватному будинку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: CNN Türk

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-24 18:37:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин