Україна і світ

«Скіфське золото» повернуть Україні: Верховний суд Нідерландів поставив крапку у справі

Верховний суд Нідерландів 9 червня 2023 року, після майже дев’яти років судового процесу, повністю задовольнив вимоги України в особі Міністерства юстиції та Міністерства культури та інформаційної політики щодо повернення безцінних музейних експонатів із виставки «Крим — золотий острів у Чорному морі».

Про це інформує Офіс Президента України.

Одразу після незаконної анексії Криму, росія розпочала кампанію з позбавлення України її національного культурного надбання, ініціювавши за допомогою підставних «кримських музеїв» судовий процес у Королівстві Нідерланди. Країна-агресор вимагала передати на півострів колекції так званого скіфського золота, що до того перебували на виставці в амстердамському Музеї Алларда Пірсона.

Майже дев’ять років тривала юридична боротьба в судах Королівства Нідерланди. росія не шкодувала ресурсів під час спроб незаконного привласнення культурних цінностей України. Але всі судові інстанції Нідерландів відкинули будь-які зазіхання «кримських музеїв» на «скіфське золото» та ухвалили рішення на користь України.

Україна висловлює подяку Королівству Нідерланди за забезпечення неупередженого й об’єктивного судочинства та за неухильну підтримку норм міжнародного права та справедливості.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чекаємо на повернення «скіфського золота» додому, в Україну!

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-06-09 14:40:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин