Україна і світ

Хот-дог: рецепт класичний та у духовці


Хот-дог – це класика фастфуду, яку обожнюють по всьому світу. Історія цього смачного бутерброда почалася давно, і зараз він став справжнім символом вуличної їжі.

У кожній країні його можна зустріти під різними назвами, але суть одна – гаряча ковбаска в булочці, доповнена смачними інгредієнтами.

Чи не хочете спробувати приготувати класичний хот-дог чи навіть запекти його в духовці? Детальніше – в матеріалі.

Хочете знати, що кладуть у хот-дог? Найчастіше це пшенична булочка, ковбаски франкфуртер чи віденські, а також класичні соуси: кетчуп, майонез і гірчиця. Але в різних регіонах світу до складу можуть входити різні додатки, наприклад дрібно нарізана цибуля, мариновані огірки, помідори, морква по-корейськи чи навіть спеції.

Хот-дог: рецепт класичний

Що ж робить класичний хот-дог таким популярним? Все дуже просто: булочка, сосиска та соуси – ось і всі основні інгредієнти. Але кожен додатковий елемент робить його особливим, тому варіацій цієї страви безліч.

Інгредієнти:

  • пшенична булочка (можна використовувати різні варіанти, наприклад із житнього або цільнозернового борошна)
  • сосиски (франкфуртські чи віденські)
  • кетчуп
  • майонез
  • гірчиця

Приготування:

  1. Розріжте булочки для хот-догів по середині, не розрізаючи до кінця, щоб вони залишалися цілими.
  2. Обсмажте ковбаски на сковороді чи грилі до приємної скоринки.
  3. Візьміть булочку, змастіть її кетчупом, майонезом та гірчицею.
  4. Викладіть у булочку обсмажену ковбаску і класичний хот-дог готовий! Подавайте його з картоплею-фрі або овочевим салатом.

За бажанням у хот-дог можна додати нарізану цибулю, мариновані огірки чи зелену цибулю.

Як зробити хот-дог у духовці

Якщо ви хочете приготувати щось особливе, то приготуйте хот-дог у духовці. Це смачно, зручно і оригінально. У нашому рецепті для духовки ми додали смажену з помідорами цибулю та гірчицю, а також прикрасили готову страву зеленню. Все готується швидко, а результат приємно здивує!

Інгредієнти:

  • булочки для хот-догів
  • морква по-корейськи
  • сосиски
  • мариновані огірки
  • твердий сир
  • гірчиця
  • кетчуп
  • майонез
  • зелень

Приготування:

  • На кожній сосисці зробіть неглибокі надрізи по діагоналі та обсмажте їх на сковороді.
  • Для соусу змішайте майонез, кетчуп і французьку гірчицю.
  • Розріжте булочки для хот-догів, але не до кінця. Змастіть кожну соусом.
  • Всередину покладіть моркву по-корейськи, сосиску та тонко нарізані мариновані огірки.
  • Щедро посипте тертим сиром і запікайте у духовці за 180 градусів близько 10 хвилин.

Готові хот-доги прикрасьте гірчицею та дрібно нарізаною зеленню. Смачного!

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-03 17:33:00