Україна і світ
Смачна форель у вершковому соусі на сковороді: рецепт
Форель у вершковому соусі на сковороді – це вишукана страва, яка ідеально підійде як для святкового столу, так і для сімейної вечері.
Ніжна текстура риби чудово поєднується з насиченим вершковим соусом, доповненим яскравим смаком помідорів чері та соковитим шпинатом. Завдяки простому способу приготування ви зможете швидко створити справжній кулінарний шедевр. Варто приготувати!
Форель у вершковому соусі на сковороді
Соус на основі вершків надає рибі соковитості та робить кожен шматок неперевершено смачним.
Інгредієнти:
- форель або інша червона риба – 1 кг
- вершки 20% – 250 мл
- помідори чері – 350 г
- цибуля – 1 шт.
- свіжий або заморожений шпинат – 150 г
- оливкова олія – 5 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
- сушений чебрець – 1/2 ч. л.
- сушений часник – 1/2 ч. л.
- оливкова олія – для смаження
Філе форелі у вершковому соусі на сковороді:
- Рибу нарізати на порційні шматки, промити та обсушити.
- Потім шматки риби викласти у миску, посолити та поперчити.
- Обсмажте рибу на попередньо розігрітій олії до приємного золотавого кольору (близько 3-4 хвилин з кожного боку). Обсмажену рибу перекладіть у чисту тарілку.
- У тій же сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю до готовності.
- Додайте до цибулі нарізані навпіл помідори чері. Посоліть, поперчіть, додайте сушений часник і чебрець. Перемішайте та тушкуйте 3 хвилини.
- Потім викладіть шпинат і перемішайте. Готуйте ще 2 хвилини.
- Тепер викладіть у сковороду шматки форелі та влийте вершки.
- Закрийте сковороду кришкою. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до нижче середнього і тушкуйте приблизно 20 хвилин.
Форель у вершковому соусі можна подати з рисом, картопляним пюре чи овочами на пару. Для рецепта можна використовувати як цілі стейки, так і філе форелі.
Форель у вершковому соусі на сковороді: поради
- Спеції. Чудово доповнять смак страви мускатний горіх, свіжий розмарин чи базилік.
- Вершки. Якщо у вас немає вершків, можна замінити їх сметаною чи кокосовим молоком.
- Риба. Окрім форелі, можна використовувати лосось, сьомгу чи навіть білу рибу, наприклад, хек або мерлузу.
- Овочі. До шпинату та помідорів чері можна додати кабачки та солодкий перець.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-03 16:17:00