Україна і світ

Що таке eSIM і в чому її переваги

Коли необхідно купити новий смартфон, більшість покупців починають проводити порівняльний аналіз моделей, представлених на ринку. Зробити правильний вибір не складно, адже багато експертів сфери та рейтингові інформаційні платформи публікують рейтинги телефонів, за допомогою яких легко визначити лідерів у тій чи іншій категорії порівняння.

Серед основних переваг смартфона, нарівні з характеристиками камери чи можливостями процесора, можна побачити підтримку eSIM. Чи справді варто купити смартфон з eSIM?

Факти ICTV дізнавалися, які переваги eSIM дає користувачеві та що це взагалі таке.

Зараз дивляться

Детально про eSIM

Embedded SIM є повноцінною або більш сучасною альтернативою звичній пластиковій сім-карті. Образно її можна назвати віртуальною сімкою.

Як це працює? Під час виробництва телефону, що підтримує опцію еSIM, вбудовується спеціальна мікросхема, яку в майбутньому буде можливо запрограмувати під певного оператора мобільного зв’язку.

За фактом eSIM – це універсальна карта, яку легко можна адаптувати під будь-який номер телефону, незалежно від оператора.

Основні переваги

Мобільні оператори України – Київстар, Vodafone і lifecell – підтримують eSIM. Щоб активувати віртуальну сімку, немає потреби їхати в сервісний центр.

Досить зайти на офіційний сайт або в застосунок потрібного оператора й активувати опцію. Або ж можна зв’язатися з представниками компанії з проханням надіслати вам додаткову інформацію щодо виконання активації.

Переваги eSIM:

  • безпека – еSIM існує лише віртуально, тому не може статися фізичної крадіжки сімки. Отже – персональні дані користувача більш захищені в ситуації, якщо смартфон буде вкрадений або загублений;
  • користування кількома номерами одночасно – не завжди зручно змішувати роботу та особисте життя, тому у більшості людей є робочий номер телефону та особистий. Але що робити, якщо смартфон підтримує лише одну SIM-карту? Купувати ще один гаджет, який доведеться носити з собою, не завжди зручно. У цій ситуації еSIM, що дає змогу зберігати до п’яти різних номерів і операторів – явна перевага;
  • комфорт користувача – щоб змінити номер або навіть оператора, немає потреби вирушати в офіс оператора. Усе можна зробити онлайн. Це особливо зручно, якщо необхідність нового номера виникає терміново. Наприклад, під час закордонних подорожей або відряджень.

Як перевірити, чи підтримує смартфон eSIM

Віртуальна сімка з’явилася у 2015 році, тому далеко не всі моделі смартфонів, представлених на ринку, підтримують цю технологію. Перевірити можливості вашого пристрою можна в кілька кліків. Відкрийте меню налаштувань, Бездротовий зв’язок і Диспетчер сім-карт. Якщо у вікні, що відкрилося, є опція eSIM, то технологія доступна.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 17:55:08