Львівський портал

Росія зосередила біля північних кордонів України 19 тисяч військових

Росія тримає на північних кордонах поблизу України військовий контингент чисельністю 19 тисяч осіб, повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх, пише Радіо Свобода.

За його словами, у межах кордону Сумської та Чернігівської областей з боку РФ зосереджено близько 19 тисяч осіб контингенту російських військ.

«Цей показник не змінювався вже протягом кількох місяців, тому говорити про те, що є ознаки створення ударних угруповань з боку ворога не доводиться. Це контингент, який можна схарактеризувати як війська прикриття кордону, це не ударна сила, яка спроможна здійснити прорив бойових порядків наших військ. Тому ще раз кажу – це не є ознакою створення ударного угрупування військ», – сказав Повх.

«У Путіна попереду багато проблем» – журналіст зі США про війну Росії проти України

За його словами, «ворог на цьому напрямку використовує ствольну артилерію, 120-мм міномети, FPV-дрони та час від часу застосовує авіацію».

«На даний час можна говорити про те, що ворог більшою мірою веде турбучуюий вогонь», — зазначив речник.

За його словами, Сили оборони, які знаходяться на лінії кордону, «пильно несуть службу, запобігають спробам проходу ворожих ДРГ».

«Контроль над державним кордоном є постійним», – запевнив Повх.

Раніше командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв повідомив, що на ймовірних напрямках наступу російської армії з півночі встановлено понад 500 тисяч протитанкових мін.

19 грудня 2023 року Сергій Наєв розповів, що в Північній операційній зоні працюють нові мобільні вогневі групи протиповітряної оборони, які діють не лише на суходолі, а й на воді.

Російські військові регулярно атакують українські населені пункти з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, РСЗВ. Москва, попри докази та свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-08 14:05:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин