Львівський портал

Російські військові сконцентрувалися на Авдіївці та Новомихайлівці, – Штупун

Штурмові та наступальні дії російські військові акцентують на Авдіївці і Новомихайлівці, «атакують там піхотою без прикриття бронетехніки», зазначив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, передає Радіо Свобода.

«Після тижня дуже значної активності ворожої авіації, зокрема, дуже великої кількості керованих авіабомб, які ворог скинув, вчора (19 січня – ред.), окупанти не завдали жодного авіаудару в нашій операційній зоні. Натомість здійснили три ракетні удари із ЗРК С-300 по Донеччині і продовжують активно застосовувати артилерію», – розповів Штупун.

Також, за його словами, «штурмові та наступальні дії противник акцентує на Авдіївці і Новомихайлівці».

«Це на Мар’їнському напрямку Новомихайлівка. І в основному це атаки піхотою майже без задіювання бронетехніки», – додав Штупун.

Окрім того, він поінформував, що в операційній зоні ОСУВ «Таврія» минулої доби ворог здійснив 592 артилерійських обстріли та завдав три ракетні удари».

«Це досить багато, тому що ракети він в основному використовує не поблизу лінії бойового зіткнення, а трохи далі в тил. Але вчора залучив їх, скажімо так, досить недалеко від ЛБЗ (лінії бойових зіткнень – ред.)», – розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку.

Новомихайлівка розташована за близько 12 кілометрів на південь від Мар’їнки, яку російські війська намагалися захопити Мар’їнку з 2014 року і ведуть щоденні наступи на населений пункт із початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. Російські загарбники посилили ці штурми з початку жовтня 2023 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-20 14:57:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин