Україна і світ

Роковини повномасштабної війни: до українців звернулися зірки

З нагоди другої річниці повномасштабної війни в Україні 30 світових зірок звернулись до нашого народу зі словами підтримки.

Відповідне звернення своїх амбасадорів та світових зірок до українців оприлюднила фандрейзингова платформа United24.

Актори Роберт Де Ніро, Вігго Мортенсен, Катрін Денев, Стівен Фрай, Пʼєр Рішар та вокаліст гурту Bring Me the Horizon Олівер Сайкc висловили захоплення українцями, які вже два роки  героїчно боронять свою свободу.

Зараз дивляться

Звернення зірок до українців

Актор та продюсер Роберт Де Ніро зазначив, що українці захищають демократію і свободу.

– Ви не тільки захищаєте себе і свою країну, ви захищаєте демократію і свободу всього світу. Якщо воєнний злочинець Путін досягне успіху у своєму незаконному та аморальному вторгненні в Україну, жодна країна не буде в безпеці, — наголосив він.

Захоплення мужністю і завзяттям українців висловила акторка та режисерка Катрін Денев.

– Я захоплююся вашим спротивом, вашою мужністю і вашим завзяттям. Бажаю вам багато сил, і щоб усе це закінчилося, — зауважила вона.

Підтримує прагнення українців до територіальної цілісності і актор Вігго Мортенсен.

– Два роки смертей, руйнувань і неймовірних страждань. Я підтримую народ України та його прагнення до територіальної цілісності. Хай живе вільна Україна! — сказав він.

Актор, телеведучий і письменник Стівен Фрай заявив, що він вражений стійкістю і рішучістю українців.

– 24 лютого — дуже сумна річниця, друга річниця повномасштабного російського вторгнення на українську землю. Це був приголомшливий акт, і він продовжує шокувати кожного дня. Я мав честь відвідати Україну і зустрітися з величезною кількістю людей, і я був вражений їхньою стійкістю та їхньою рішучістю. Але я знаю, як це важко, — сказав Фрай.

Своє захоплення опором українців російській агресії висловив і актор та режисер П’єр Рішар.

– Минуло два роки — і стільки загиблих, стільки масових убивств, стільки міст зрівняли з землею. Я шокований тим, що бачу. Тому я ще раз висловлюю захоплення героїчним опором українців і тим, які труднощі вони долають, — говорить Рішар.

Вокаліст гурту Bring Me the Horizon Олівер Сайкc зізнався у коханні Україні та зазначив, що війна повинна закінчитися якнайшвидше.

– За свою кар’єру я багато разів бував в Україні, мав там кілька незабутніх концертів, зняв кілька відеокліпів у Києві. У мене з’явилося багато друзів. Я також бачив тисячі чудових, сильних і радісних людей, які підспівували наші пісні на концертах. Я дуже люблю Україну, і те, що відбувається, досі крає мені серце. Ця війна жорстока. Вона триває вже занадто довго і повинна закінчитися якнайшвидше, — зазначив Сайкc.

Також до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ, слова підтримки записали: Марк Гемілл, Лієв Шрайбер, Джаред Падалекі, Міша Коллінз, Марк Стронг, Кевін Бейкон, акторки Емма Томпсон, Кетрін Винник, Іванна Сахно, Гіларі Свенк, режисер Мішель Азанавічус, режисерка Аґнешка Голланд, філософи Бернар Анрі-Леві та Френсіс Фукуяма, лауреат Нобелівської премії Пол Нерс, гурт Imagine Dragons, вокалісти Боно (U2), Лаурі Юльонен (The Rasmus), засновник WCK Хосе Андрес, спортсмени Олександр Зінченко, Еліна Світоліна, Олександр Усик, Андрій Шевченко, підприємець Річард Бренсон, астронавт Скотт Келлі, кантрі-співак Бред Пейслі та герцогиня Йоркська Сара Фергюсон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-25 00:59:54