Україна і світ

РФ знайшла новий спосіб обходити ембарго на нафту – Bloomberg

Російська Федерація, ймовірно, знайшла новий спосіб оминати санкції на транспортування нафти. Для цього вона використовує нафтовий термінал Ель-Хамра у Єгипті, пише Bloomberg.

В агентстві уточнили, що відстежили вантаж близько 700 тис. барелів нафти, доставленого на Ель-Хамру вранці 24 липня танкером Crested.

Через кілька годин інше судно, яке називається Chris, забрало з порту всю нафту або її частину.

На даний момент цей танкер пришвартований біля нафтового терміналу Рас-Шухейр на узбережжі Червоного моря Єгипту. Цей термінал, крім іншого, дозволяє змішувати російську сиру нафту з єгипетською, що ускладнює встановлення її походження.

– Такий незвичайний крок ускладнює відстеження кінцевого пункту призначення вантажу, посилюючи тенденцію дедалі більшого прихованого постачання російської нафти, оскільки європейські покупці почали уникати їх після вторгнення Росії в Україну, – зазначають журналісти.

Раніше Росія вже використовувала Єгипет як транзитний шлях для мазуту. Видання поки не встановило, чи був випадок на Ель-Хамрі одноразовим, чи це частина більш регулярної схеми експорту російської нафти.

The Wall Street Journal на початку червня писав, що у травні до портів Нью-Йорка та Нью-Джерсі прибули танкери з російською нафтою – незважаючи на те, що США ввели санкції на енергоносії з РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Газета тоді пояснювала це тим, що Росія приховує походження нафтопродуктів за допомогою змішування.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-04 01:04:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин