Україна і світ

Пригожин продовжує маніпулювати “взяттям Соледара”для підняття свого статусу та критики ЗС РФ – ISW

Засновник ПВК Вагнера Євген Пригожин продовжує маніпулювати на темі “захоплення Соледара”, щоб підняти свій політичний статус і опосередковано критикувати армію РФ.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначено, що 14 січня Пригожин опублікував відеоматеріали, які, за його словами, були зняті в Соледарі, щоб прорекламувати роль Вагнера в захопленні міста.

– Пригожин показав командира ПВК, який керував захопленням населеного пункту, і вихваляв можливості Вагнера в порівнянні зі звичайними російськими військовими, – йжеться в повідомленні.

Пригожин заявив, що ПВК Вагнера досягла успіху завдяки своєму “багатому досвіду, незалежності, ефективній військовій техніці та чудовій системі управління”.

Він стверджував, що система управління ПВК “стимулює командирів і підлеглих до тісної співпраці на місцях і дозволяє почути скарги рядових бійців”.

– Цим Пригожин, ймовірно, намагається рекламувати подальший набір найманців і очорнити російські війська, лобіюючи збільшення ролі Вагнера – і його особисто – у війні в Україні, – зазначають аналітики.

Раніше у ЗСУ спростували заяви російських окупантів про нібито захоплення Соледара.

Глава Донецької ОВА Павло Кириленко заявив, що за Соледар Донецької області тривають бої як всередині міста, так і за його межами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ввечері 14 січня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що у Соледарі тривають жорстокі бої за місто.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-15 10:47:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин