Україна і світ

Понад 3,5 тисяч кібератак цього року було нейтралізовано кіберспільнотою

Вітчизняна кіберспільнота одразу після початку широкомасштабної агресії росії проти України перейшла в активний контрнаступ на кіберфронті та змушує ворога витрачати серйозні ресурси на свій захист.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Контрнаступ України у кіберсфері почався 24 лютого. Ще напередодні наш Департамент відбив потужні кібератаки, які росія почала перед вторгненням, щоб досягнути «бліцкригу» у всіх сферах. Вранці ми з ними впоралися, а вже ввечері завдали удару у відповідь. Це змусило противника зосередитись на захисті і зрозуміти, що час безкарності минув назавжди. Наш контрнаступ триває повним ходом і досі», – заявив начальник Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

Він підкреслив, що СБУ діє проактивно і має великий досвід успішної боротьби на кіберфронті. Завдяки цьому вдалося не тільки запобігти розхитуванню інформаційного та кіберпростору України, а й не допустити збоїв у роботі критичної інфраструктури, систем життєзабезпечення, банків тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Служба безпеки виявила та нейтралізувала понад 3,5 тис. кібератак цього року. Якби не наша робота, сьогодні ми б говорили про непрацюючі світлофори, про відсутній зв’язок, про перебої в електропостачанні, про втрачені державні секрети, наукові розробки та масово викрадені персональні дані… Але всі критичні системи працюють у штатному режимі, а наше суспільство єдине в прагненні перемоги», – пояснив Ілля Вітюк і додав, що у цій боротьбі спецслужбі допомагають звичайні українці та волонтери з IT-галузі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-17 15:14:41