Україна і світ

Померла поетеса Олександра Ковальова – тітка Сергія Жадана


Українська поетеса Олександра Ковальова померла у віці 75 років. Про це повідомив її племінник, письменник і військовослужбовець Сергій Жадан.

Сергій Жадан повідомив про смерть тітки

За словами Жадана, Олександра Ковальова пішла з життя вночі 24 вересня. Причину смерті він не назвав.

– Сьогодні вночі померла Олександра Ковальова – українська поетка, перекладачка, педагог, громадська діячка. Моя тітка, – написав Жадан у Facebook.

У коментарях до допису користувачі мережі висловлюють співчуття Сергію Жадану, а також зазначають, що його тітка була “чудовою поеткою і дуже доброю людиною”.

Що відомо про Олександру Ковальову

Олександра Ковальова народилася 28 листопада 1948 року на Луганщині. Закінчила факультет іноземних мов Харківського державного університету. Була кандидатом філологічних наук, доцентом факультету іноземної філології Харківського національного педагогічного університету.

В юності Сергій Жадан часто гостював у тітки в Харкові. Олександра Прокопівна познайомила його з низкою українських письменників, політиків, музикантів, журналістів.

Ковальова мала кілька творчих псевдонімів — Олеся ШепітькоАлекс ШмідтСандра Флюстерлінґ.

Вона є авторкою збірок Степові озераОбріїНа два голоси (українською та німецькою мовами, у співавторстві з Наду Шмідт), Абетка добротиОсіння проща, Ходім туди, де спить трава (українською, англійською, німецькою мовами, у співавторстві з Ольгою Тільною), а також книг прози Триблаженне дерево, Овлур та інші повісті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Сергій Жадан, Національна спілка письменників України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-24 13:45:03