Україна і світ

Плоди глоду: як правильно заварити та пити


Глід – це чудовий засіб для підтримки нервової системи, особливо корисний при безсонні, стресі та підвищеній тривожності.

Плоди глоду відомі своїм седативним впливом, який допомагає зняти напруження і покращити сон. Заспокійлива дія рослини зумовлена компонентами, які впливають на кровообіг і роботу серця, зокрема олеаноловою кислотою, гіперозидом, вітексином і кверцетином.

Як заварювати плоди глоду та правильно пити – читайте в матеріалі.

Плоди глоду: як заварювати

Плоди глоду можна заварювати у вигляді чаю, настою або відвару. Це можна зробити у звичайному чайнику або термосі, залежно від того, як довго ви хочете зберегти напій теплим і скільки плануєте випити за день.

Глід не рекомендується під час вагітності, годування грудьми, при зниженому тиску, а також людям, які страждають на захворювання печінки або мають вегетативно-судинну дистонію.

Як заварювати плоди глоду та пити: рецепт

  1. Помістіть в каструлю 25 ягід глоду та залийте 1 л гарячої води.
  2. Поставте на водяну баню на 30 хвилин.
  3. Зніміть каструлю з плити, накрийте кришкою і дайте постояти 10-15 хвилин.
  4. Потім відвар процідіть.

Приймайте по 1/3 склянки тричі на день за 30 хвилин до їди. Також можна випити перед сном 100 мл для кращого сну.

Як заварювати сушений глід

Для сушених плодів кількість сировини збільшується на 40%, тобто знадобиться приблизно 40 ягід.

Глід можна заварювати різними способами. Нижче наведені популярні методи, залежно від бажаного ефекту.

Чай із плодів глоду

Подрібніть кілька плодів глоду і залийте 200 мл окропу. Дайте настоятися 15 хвилин, потім процідіть. Такий чай можна пити тричі на день для зняття напруження.

Чай із квіток глоду

Змішайте квітки глоду з чорним або зеленим чаєм. Залийте 200 мл окропу і дайте настоятися під кришкою 5-7 хвилин. Процідіть та додайте мед чи лимон за бажанням.

Як заварювати глід у термосі

Використання термоса дозволяє зберегти всі корисні речовини, адже температура в ньому зберігається тривалий час.

У термос можна також додати іван-чай чи 1-2 гілочки м’яти для посилення седативного ефекту.

Промийте термос гарячою водою та покладіть 20-25 ягід глоду. Залийте 750 мл кип’ятку і залиште настоюватися протягом 3-4 годин. Процідіть перед вживанням.

Пийте по 1/4 склянки тричі на день за 10-15 хвилин до їди.

Джерело: liktravy.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-11-08 15:10:00