Україна і світ

Плетенчук каже, що загроза зберігається

Під час останньої масованої атаки РФ застосувала підводний носій Калібрів, і загроза ракетних ударів саме із субмарин залишається.

Про це заявив керівник центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини.

Загроза удару Калібрами з підводних ракетоносіїв

– Там залишається паритетне становище. Єдиною реальною загрозою залишається застосування підводних човнів, їх у складі Чорноморського флоту такого типу три одиниці, четвертий не є носієм крилатих ракет. Проте це разові акції, і остання вкладається в концепцію навантаження на систему ППО, коли вони паралельно випускають різноманітні види ракетного озброєння, – сказав Плетенчук.

Зараз дивляться

За його словами, під час цієї атаки росіяни застосували підводний носій Калібрів – дизель-електричний човен проєкту 636, який має на озброєні чотири ракети.

– Саме чотири ракети він і запустив. І всі чотири були збиті минулої атаки, – наголосив він.

Станом на ранок 14 травня в акваторії Чорного та Азовського морів немає жодного корабля російського корабля, зокрема й ракетоносіїв.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 811-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Фото: Media Center Ukraine – Odesa

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-14 10:10:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин