Україна і світ

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в 10 млн грн

Фото: Офіс президента

За колишнього заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова, якого підозрюють в незаконному збагаченні, внесли заставу в розмірі 10 млн грн.

Про це заявила речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис у коментарі виданню Українська правда.

– 29 травня суд видав довідку, що за колишнього заступника керівника Офісу президента внесено заставу в повному розмірі, визначеному ухвалою слідчого судді ВАКС, – йдеться у заяві речниця.

Справа Андрія Смирнова

Раніше колишньому заступнику керівника Офісу президента Андрію Смирнову повідомили про підозру в незаконному збагаченні.

Зараз дивляться

Сам Андрій Смирнов пізніше розповів українським журналістам, що нібито вручення підозри та обшук відбулися швидко та делікатно.

За інформацією Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у період з 2020 до 2022 років Андрій Смирнов набув активи вартістю 17,1 млн грн.

Тоді він мав лише заощадження та офіційний дохід у розмірі понад 1,3 млн грн за період, на який звернули увагу. Різниця між вартістю придбаного майна та коштами Андрія Смирнова становила близько 15,7 млн грн.

Суд обрав запобіжний захід у розмірі 10 млн грн застави для колишнього заступника керівника Офісу президента Андрія Смирнова, якого підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-29 23:10:16