Львівський портал

Під час виходу з Авдіївки деякі українські військові потрапили в полон

Під час виходу українських підрозділів з Авдіївки, що на Донеччині, деякі військові потрапили до російського полону. Про це повідомив командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

За його совами, за минулу добу на Авдіївському напрямку українські захисники та захисниці відбили 38 атак ворога в районі Авдіївки, Ласточкиного, західніше Бердичів та ще 5 атак – біля Первомайського та Невельського.

Прикриваючи організований вихід наших підрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ «Таврія» виконала майже 400 вогневих завдань. Загальні втрати росіян у живій силі в усій операційній зоні ОСУВ «Таврія» за минулу добу становлять 609 осіб, в озброєнні та військовій техніці — 21 одиницю (не враховуючи БпЛА). Зокрема це 2 танки, 11 бойових бронемашин, 4 артсистеми, 1 ПТРК, 3 автомобілі. Також Сили оборони України знищили 2 інших важливих об’єкти противника. Нейтралізовано або знищено 230 БпЛА різних типів.

«Наші воїни займають позиції на другому рубежі оборони. Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної обстановки. Та все ж на заключному етапі операції, під тиском переважаючих сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон», – йдеться в повідомленні.

Відповідні українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб було забезпечене гуманне поводження противника з військовополоненими, згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права, та щоб воїни повернулися на Батьківщину.

Відхід з Авдіївки

Уночі 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що ухвалив рішення вивести підрозділи з Авдіївки, що на Донеччині, щоб уникнути оточення та зберегти життя військових.

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський розповів, що військові вийшли з Авдіївки на заздалегідь підготовлені позиції. Під час одного з відходів на вигідніші позиції декілька українських бійців потрапили в полон.

За кілька днів до цього, 13 лютого, 110 окрема механізована бригада повідомила, що з Авдіївки вперше майже за два роки для відпочинку та ротації виведуть деякі її підрозділи, оскільки сама бригада вже не має достатніх можливостей, щоб утримувати місто. Натомість у район Авдіївки терміново перекинули 3 окрему штурмову бригаду.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-17 14:30:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин