Суспільне мовлення

ОСББ Львова зможуть отримувати компенсацію за встановлення сонячних батарей

У 2024 році Державний фонд енергоефективності проведе пілотний проєкт програми “ГрінДІМ”. Його мета — стимулювати ОСББ встановлювати в будинках сонячні батареї й теплові насоси. Вартість обладнання частково компенсуватимуть.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

За словами в.о. технічного директора Фонду Енергоефективності Дмитра Сириха, Фонд наразі реалізовує в Україні дві програми для ОСББ: “Енергодім” і “ВідновиДІМ”. Участь у програмі “Енергодім” дозволяє ОСББ-учасникам повернути до 70% вартості обладнання й робіт при оновленні будинку: утепленні, заміні комунікацій тощо. Програма “ВідновиДІМ” — про відновлення пошкоджених обстрілами будинків.

“Зараз на часі говорити про енергетичну безпеку. Тому напрацювали пілотний проєкт програми “ГрінДІМ”, мета якої стимулювати встановлювати у вже модернізованих будинках сонячні станції, інвертори та акумулятори і теплові насоси”, – розповів Дмитро Сирих.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дмитро Сирих каже, що “ГрінДІМ” працюватиме й для ОСББ, і для приватного сектору. ОСББ зможуть отримати від Фонду відшкодування до 70% вартості матеріалів, а приватний сектор – 50%. Програма почне працювати наприкінці весни 2024 року. На неї виділили два мільйони євро від уряду, а також від іноземних донорів.


Джерело: Суспільне мовлення України