Україна і світ

Олексій Резніков: Очікуємо на новий пакет допомоги від НАТО через ймовірний наступ росіян

Міністр оборони України Олексій Резніков закликав Північноатлантичний альянс надати Україні більше озброєння через високу ймовірність повторного наступу рф зі сходу або півдня.

Про це в інтерв’ю французькому каналу BFMTV розповів очільник оборонного відомства України.

«Ми не можемо втрачати ініціативу… Думаємо, що, враховуючи те, що вони (росіяни, – ред.) живуть символізмом, вони можуть щось спробувати навколо 24 лютого… Ми не недооцінюємо нашого ворога», — заявив він.

Олексій Резніков підкреслив, що росія, можливо, мобілізувала близько пів мільйона громадян.

«Офіційно заявляли про 300 тисяч (мобілізованих – ред.), але коли ми бачимо війська на кордонах, то, за нашими оцінками, це значно більше», — наголосив він.

Міністр оборони України передбачає два можливих напрямки наступу — це схід та південь. Саме до цього на даний момент готується Україна, тому їй терміново потрібна додаткова допомога від НАТО, зокрема    авіація.

«Ми говоримо нашим партнерам, що ми теж повинні бути готові якнайшвидше. Тому потрібна зброя для стримування ворога, адже все на війні вирішує ініціатива», — заявив він.

Олексій Резніков запропонував почати навчання українських військових на літаках уже зараз, адже вважає, що їх все ж нададуть.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також глава оборонного відомства України подякував Франції за постачання нових гаубиць.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-02 08:43:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин