Україна і світ

Олексій Резніков: Міністерство оборони України має стати одним з лідерів цифрового розвитку

З огляду на довгострокові виклики у сфері воєнної безпеки та оборони Міністерство оборони України має стати одним з лідерів цифрового розвитку.

Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков у Фейсбук.

«Це завдання буде вирішуватись шляхом підвищення компетенцій в оборонному відомстві та Збройних Силах, а також через впровадження політик, які сприятимуть державно-приватному партнерству у цій галузі.

Зокрема, вже започатковано діяльність Центру кібербезпеки Міноборони та воєнної команди реагування на кіберінциденти MIL.CERT-UA», — зазначив Міністр оборони України.

За словами Олексія Резнікова, Міністерство виступило одним з ініціаторів та організаторів Національного оборонного хакатону, який відбувся два тижні тому.

«Ворог чудово розуміє значення цифровізації. Тому докладає величезних зусиль для дискредитації та зриву цієї роботи в українській армії, як нещодавно відбулося на прикладі програми «Дельта». В хід ідуть кібератаки, кампанії з дезінформації, «корисні ідіоти» тощо — весь можливий спектр протидії. Це нас не зупинить», — наголосив Олексій Резніков.

Як зазначив очільник оборонного відомства, Україна зможе перемогти ворога тільки за рахунок якості сил оборони. Більш досконала логістика і ефективна автоматизована система управління військами впливатимуть на результати бойових дій не менше, ніж десяток MLRS.

«Це збереже життя наших воїнів і наблизить перемогу», — резюмував Олексій Резніков.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-08 09:47:30