Україна і світ

Окремі загони: в Мін’юсті розповіли, де служитимуть колишні в’язні

Українські ув’язнені особи, що проявили бажання служити у Силах оборони України, будуть залучені до штурмових підрозділів, де з їх особового складу утворять окремі загони.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини розповів очільник Мін’юсту Денис Малюська.

Де служитимуть ув’язнені

За словами Малюська, до Сил оборони залучатимуть ув’язнених осіб, які раніше відбували покарання, з яких створять монолітні підрозділи. Як стверджує міністр, це буде відбуватись без “змішування з іншими” підрозділами.

– Ми поки що не дійшли до ведення бойових дій цими підрозділами, іде підготовка. Можливо, ситуація зміниться, і вибір щодо змішування чи незмішування зміниться на іншу користь, — каже міністр.

Також він розповів, що до Сил оборони приєдналось вже 613 в’язнів, які наразі проходять військовий вишкіл.

За словами Малюськи, Мін’юст контролює, щоб в рамках цього процесу дотримувались усі вимоги законодавства щодо поводження з ув’язненими.

Мобілізація ув’язнених

Нагадаємо, 17 травня президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт мобілізацію засуджених, яким передбачено можливість залучати до Сил оборони тих ув’язнених осіб, хто був засуджений до обмеження або позбавлення волі за нетяжкими статтями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Разом з тим, до війська не будуть мобілізувати осіб, які вчинили умисне вбивство, зґвалтування, сексуальне насильство чи злочини проти основ національної безпеки. Також до війська не будуть залучати корупціонерів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-28 00:04:36