Україна і світ

Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони впроваджує нову систему навчання для мобілізованих медиків

Про це інформує Міністерство оборони України.

Наступний курс стартує 8 квітня у Військово-медичній академії Збройних Сил України.

Як розповіла заступник Міністра оборони Наталія Калмикова, відтепер отримати звання молодшого лейтенанта і повернутися служити на більш відповідну посаду можна лише за 40 днів, які включають: курси онлайн і 18 днів практичних занять у стінах Військово-медичної Академії ЗСУ.

«Після завершення освітнього процесу мобілізовані медичні працівники не лише отримають офіцерське звання, а й можливість повернутися у підрозділ, щоб працювати на більш відповідній для себе посаді»,  — пояснила вона.

За словами Наталії Калмикової, нова і більш гнучка форма навчання запроваджена за розпорядженням командувача Медичних сил ЗСУ — для медпрацівників, які не закінчували військову кафедру і не мають офіцерського звання, але служать в армії на різних непрофільних позиціях.

Очні курси на даний момент пройшли 118 мобілізованих медиків. 

Заявки для запису на курси для мобілізованих медиків приймаються на електронну адресу doz@mod.gov.ua

«Водночас цивільні лікарі, які придатні до військової служби, але не мають військової освіти, можуть звернутися на військові кафедри медичних вищих навчальних закладів. За чотири місяці навчання вони можуть здобути офіцерське звання для подальшого проходження служби в ЗСУ на профільних для себе посадах», — зазначила в Міноборони.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, заступник Міністра оборони України Наталія Калмикова на зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе розповіла про зміни у системі військової медицини.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-03-18 20:40:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин