Україна і світ

Обійняла б її: італійська боксерка вибачилася перед Іман Хеліф за поведінку після поразки

Італійська боксерка Анджела Каріні заявила, що хоче вибачитися за свою поведінку перед суперницею із Алжиру Іман Хеліф, якій програла у вазі до 66 кг на Олімпійських іграх-2024.

Про це вона заявила в інтерв’ю італійській газеті Gazzetta dello Sport.

Каріні вибачилася перед Іман Хеліф

— Всі ці суперечки засмучують мене. Мені також шкода мою суперницю. Якщо МОК сказав, що вона може боротися, я поважаю це рішення, – сказала Каріні.

Каріні додала, що відмова від бою була виваженим кроком, але вона висловила жаль, що не потиснула руку Хеліф після бою.

Зараз дивляться

— Насправді, я хочу вибачитися перед нею і перед усіма іншими. Я була розлючена, тому що моя Олімпіада розвіялася, як дим, – сказала італійка, додавши, що якби знову зустріла Хеліф, то “обійняла б її”.

Тим часом на тлі скандалу Асоціація боксу Угорщини висловила протест проти участі алжирської боксерки у чвертьфіналі. Наступною суперницею Хеліф буде угорка Анна Луца Гаморі. Але попри протест, там заявили, що угорська спортсменка вийде на ринг проти Хеліф.

Нині продовжується обговорення щодо допуску на Олімпійські ігри-2024 боксерок, які не пройшли так звані тести на стать під час чемпіонату світу 2023 року. У Британії міністерка цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту Ліза Нанді сказала, що жіночий поєдинок у боксі між алжиркою Хеліф та Каріні було “незручно дивитися”.

Нанді зазначила, що занепокоєна питанням “правильного балансу” у боксі та інших видах спорту, коли мова йде про жіночі змагання.

Але вона сказала, що “біологічні фактори значно складніші, ніж це представлено в соціальних мережах і в деяких спекуляціях”

— Я думаю, що поки спортивні організації намагаються досягти балансу між інклюзивністю, справедливістю та безпекою, уряд повинен переконатися, що у них є необхідні рекомендації, механізм і підтримка для ухвалення правильних рішень. Це те, про що я буду говорити зі спортивними організаціями протягом наступних тижнів і місяців, – сказала Нанді.

Хеліф – одна з двох спортсменок, які були допущені до змагань з жіночого боксу в Парижі, попри те, що були дискваліфіковані з чемпіонату світу-2023 серед жінок через гендерні тести.

Нагадаємо, жіночий бій в 1/8 фіналу у боксі у вазі до 66 кг завершився скандалом. Італійка Анджела Каріні відмовилася від бою через 46 секунд поєдинку проти алжирки Іман Хеліф.

Світові ЗМІ, політики, спортсмени почали критикувати МОК за допуск до Ігор у жіночих змаганнях спортсменок, які провалили гендерні тести. За Хеліф довелося вступатися МОК.

В Організації підтвердили, що допущені до змагань Іман Хеліф і Лін Ю-тін ідентифікують себе як жінки. Там додали, що усі, хто змагається в жіночій категорії, дотримуються правил допуску до змагань.

Бокс, Олімпійські ігри

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-02 22:08:06