Україна і світ

Новопризначені міністри мають дати визначені результати впродовж осені – Зеленський

Фото: Офіс президента

Кожен міністр та урядовець на новопризначених посадах має протягом осені надати визначені результати для України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський за підсумками 5 вересня.

Перестановки в уряді

У зверненні глава держави прокоментував урядові зміни, які тривали протягом останніх днів і завершились сьогодні, призначенням низки міністрів та інших урядових посад.

Зараз дивляться

– Відбулись урядові заміни. Я вдячний парламенту за підтримку відповідних кандидатур. І дуже важливо, щоб урядові інституції зараз працювали максимально активно – ще активніше, ніж це було раніше. На всіх рівнях, – сказав він.

За його словами, урядові зміни мають принести Україні більше інвестицій партнерів в оборонне виробництво, активніше просування в перемовному процесі із Євросоюзом, разом із підготовкою майбутньої угоди про вступ.

Крім того, продовжив президент, має стати більше взаємодії та взаєморозуміння між центральною владою та громадами.

– І, звичайно, більше підтримки для фронту й для всіх наших людей. Це стосується постачання зброї, – відзначив Зеленський.

Не обійшов президент й інші питання, які мають за собою принести зміни в уряді: тематика енергетики, а саме захисту енергооб’єктів та відбудови зруйнованого, чіткої ветеранськкої політики та протидії російській пропаганді за кордоном.

Урядові зміни мають також розвинути роботу з глобальною українською спільнотою та забезпечити фінансову стабільність України. Також, додає президент, має бути активізована робота з партнерами, щоб кошти від російських активів були спрямовані для України.

– Є десятки таких цілком конкретних завдань, і на своїй посаді кожен протягом осені повинен дати визначені результати, – наголосив глава держави.

Румунія передасть Україні Patriot

Іншою темою, яку відзначив президент, є рішення Румунії щодо передачі Україні системи ЗРК Patriot.

– Це рішення ухвалене на всіх рівнях. Я дякую за нього. І ми розраховуємо, що партнери реалізують повний пакет рішень щодо ППО та іншої допомоги Україні – це саме той пакет, який був ухвалений на саміті НАТО у Вашингтоні, що відбувся в липні, – сказав він.

Володимир Зеленський повідомив, що нещодавно міністр оборони України провів низку зустрічей у Франції, Британії, Німеччині, а українська влада постійно говорить про ці проблеми з американськими партнерами. Окремо український лідер відзначив співпрацю України з Італією.

– Предметно вже підготувались до нового засідання Рамштайну, яке відбудеться незабаром. І все, про що ми домовляємось із партнерами, потребує максимально оперативної реалізації. Коли рішення швидкі, Росія не встигає адаптуватись, і ми досягаємо особливо цінних результатів. Це стосується і захисту наших міст і громад від ударів, і підтримки наших воїнів на фронті, і стійкості нашої держави, наших людей, – сказав він.

Доповідь Сирського про ситуацію на фронті

На сам кінець президент України розповів про доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Особливу увагу у доповіді було приділено Покровському напрямку.

– Ми додаємо наших сил, і ключове завдання – вибивати якнайбільше сил окупанта, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також була доповідь про операцію в Курській області, де українські війська, за словами Зеленського, зберігають визначені рубежі та з кожним днем Курської операції доводять світу, що Росія може програти цю війну, і єдине, що для цього потрібно, – це “достатня наша рішучість, рішучість усіх у світі, від кого залежить стан справ у світі”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 20:57:22