Львівський портал

Невизнане Придністров’я звернулося до Росії по «захист від тиску Молдови»

З’їзд так званих депутатів невизнаного Придністров’я ухвалив звернення до Росії з проханням «захисту від тиску Молдови», звернувшись також до низки міжнародних організацій. Про це повідомляє Європейська правда.

Звернення адресували Раді Федерації і Держдумі РФ, попросивши їх про «заходи для захисту Придністров’я в умовах посиленого тиску Молдови».

У заяві придністровські «депутати» стверджують, що Кишинів почав проти Придністров’я «економічну війну», маючи на увазі скасування митних пільг, та зумисно блокує перемовини з Тирасполем.

Також вони звернулися до ОБСЄ, СНД, Європарламенту, Міжнародного комітету Червоного Хреста та генсека ООН з проханням «вплинути на владу Молдови для повернення до адекватного діалогу».

Нагадаємо, з’їзд придністровських «депутатів» усіх рівнів у Тирасполі є сьомим подібним заходом. Попередній перед ним проходив ще у 2006 році. Перед з’їздом лунали побоювання, що «депутати» можуть закликати Москву приєднати невизнаний регіон до Росії, але на рівні офіційних заяв у Кишиневі, Києві і Тирасполі такі припущення заперечували.

В уряді Молдови вважають, що з’їзд придністровських «депутатів» та його рішення не створюють загрози ескалації та дестабілізації. З такою заявою виступив речник уряду Молдови Даніел Воде. Речник назвав з’їзд у Тирасполі суто пропагандистською подією, «прийомом, що не заслуговує на прямі трансляції іноземних журналістів та напружені заголовки».

«Ця подія спланована тими, хто перебуває з лівого боку Дністра, і Кремлем. Ми не бачимо небезпеки дестабілізації. Ми дуже пильно стежимо і повторюємо, що цей регіон також хоче миру і безпеки», – цитує Європейська правда.

Він додав жартома, що єдиною «напругою» цього дня є похмура погода.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-28 16:02:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин