Україна і світ

NAUDI виділила 10 стипендій для підтримки здобувачів вищої освіти НАУ

Національна асоціація підприємств оборонної промисловості України (NAUDI) підписала угоду про співробітництво з Національним авіаційним університетом. Одним з перших кроків такої співпраці стало виділення від NAUDI 10 стипендій для підтримки здобувачів вищої освіти НАУ.

Почесним гостем заходу став Герой України, генеральний конструктор і директор державного підприємства ДП Київське конструкторське бюро Луч Олег Коростельов, повідомляє пресслужба NAUDI.

– Олег Петрович Коростельов є одним із лідерів української оборонної галузі й “батьком” таких проєктів української ракетної програми як Нептун, Вільха та Стугна. Нам дуже приємно, що Олег Петрович, як і команда Національної асоціації підприємств оборонної промисловості України, відвідали університет і надали підтримку нашим студентам, – зазначив очільник комісії з реорганізації НАУ, в. о. ректора Володимир Шульга під час урочистого нагородження стипендіатів.

У своєму виступі генконструктор КБ Луч зазначив, що рівень підготовки студентів НАУ завжди був високим.

Зараз дивляться

– Нас навчали не втрачати час, розбиратися в техніці, знати математику та фізику. І тепер мені дуже приємно в стінах альма-матер привітати вас із тими нагородами, які вручає NAUDI, – наголосив він.

Зазначається, що Коростельов також детально зупинився на проблемах, які стоять перед українською оборонною промисловістю в умовах війни. Він висловив сподівання, що НАУ і надалі залишиться головною кузнею кадрів для вітчизняного авіа- і ракетобудування.

Відповідаючи на запитання студентів щодо можливості очолити Наглядову раду НАУ як освітній експеримент Міністерства освіти й науки, Коростельов заявив, що погодиться на цю посаду, якщо отримає відповідну пропозицію, зауважили у пресслужбі.

Фото: NAUDI

Стипендії студентам технічних спеціальностей вручив заступник голови NAUDI Сергій Висоцький.

– Хочемо відзначити 10 успішних студентів, які виділились своїми розробками. Сподіваємося, що ці стипендії допоможуть їм сконцентруватися на навчанні. Дякуємо за те, що в цей складний час ви продовжуєте не лише навчатися, а й створювати інтелектуальне майбутнє нашої держави, – зазначив він.

Висоцький наголосив, що точні науки є фундаментом оборонних індустрій, і саме оборонні індустрії й ВПК будуть основними галузями відновлення України.

– Саме сюди підуть міжнародні інвестиції. Те, що ви зараз робите і робитимете протягом професійного життя, – надзвичайно важливо для України, – додав він.

Фото: NAUDI

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-12-06 18:18:14