Україна і світ

Наталія Калмикова: біографія та факти про нову очільницю Міністрества у справах ветеранів

Фото: УНІАН

Верховна Рада призначила Наталю Калмикову міністром у справах ветеранів.

Раніше Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді призначити Наталію Калмикову міністром у справах ветеранів.

Очікується, що вона на новій посаді зосередиться на необхідності налагодження належного переходу ветерана від військової служби до цивільного життя.

Зараз дивляться

– Лише спільними зусиллями ми зможемо зробити життя захисників після служби достойним та створити такі умови, щоб кожен ветеран та ветеранка став ефективним членом українського суспільства для розбудови країни після війни, – зазначила Наталія Калмикова.

Що відомо про нову міністерку у справах ветеранів Наталію Калмикову – читайте у матеріалі Фактів ICTV.

Наталія Калмикова: що про неї відомо

Наталія Калмикова має кваліфікації лікаря та магістра з публічного управління.

Вона закінчила Вінницький національний медичний університет (вересень 1999 – червень 2005 рр.) та Вінницьку академію безперервної освіти за спеціальністю Магістр публічного управління та адміністрування (вересень 2019 – березень 2021 рр.) (диплом з відзнакою).

Навчалася у бізнес-школі MIM-Kyiv за програмою MBA. Успішно завершила програму Fulbright Research and Development в Університеті штату Нью-Йорк у Буффало. Займалася дослідженням Female leadership in the military, співпрацею з ветеранськими організаціями, органами влади США, Сиракузьким Університетом, Інститутом ветеранів та військових родин.

З 2017 року працювала керівницею військового обліку БО МБФ Повернись живим. У 2021 році обіймала посаду радниці з гендерних питань Командувача Сухопутних сил ЗСУ.

З 2022 по 2023 роки була виконавчим директором бюджетної установи Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів України.

З 27 вересня 2023 року і по теперішній час Наталія Калмикова працює заступником міністра оборони України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що призначення Наталії Калмикової на посаду міністра у справах ветеранів України відбулось 5 вересня.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-05 17:49:35