Україна і світ

На сході Польщі формують нову дивізію, озброєну танками Abrams

У Польщі створюють нову військові дивізію, підрозділи якої будуть озброєні американськими танками Abrams та південнокорейськими K2 Black Panther.

Відповідне оголошення сьогодні зробив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Йдеться про створення 1 піхотної дивізії, яка розміщуватиметься на сході країни, в основному в Підляському воєводстві. Воно межує з Білоруссю та Литвою.

Новостворена військова частина розміститься між 16 та 18 механізованими дивізіями польської армії. Нова піхотна дивізія складатиметься з чотирьох бригад, до складу кожної з яких входитимуть чотири батальйони.

– Підляська дивізія буде оснащена як танками К2, так і Abrams. Тож йдеться про те, щоб максимально використати сучасну зброю, яка вже надходить до Польщі, – зазначив Блащак.

Новостворена дивізія також отримає південнокорейські гаубиці K9 Thunder и та польські самохідні гаубиці Krab. Крім того, військові будуть використовувати розвідувальні БПЛА.

За словами Блащака, створення нової дивізії дозволить більш ефективно стримувати потенційну агресію проти Польщі.

– Безперечно, ми маємо справу зі спробою відбудувати Російську імперію, імперію зла. Незалежно від того, чи була вона білою чи червоною, чи тепер вона путінська, вона завжди несла зло, у чому щодня переконуються наші сусіди з України, – наголосив Блащак.

Нещодавно в Міністерстві оборони Польщі оголосили про домовленість щодо поставки 116 американських танків M1 Abrams, які вже в 2023 році надійдуть на озброєння польської армії. Ще 250 Abrams Польща планує отримати до кінця 2024 року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міноборони Польщі, Polsat News

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-09 19:00:36