Суспільне мовлення

На сайті “Львівобленерго” опублікували оновлені графіки погодинних відключень світла: що відомо

На сайті “Львівобленерго” опублікували оновлені графіки погодинних відключень електроенергії. Наразі вказівок про запровадження графіків не надходило. Їх можуть ввести в дію, якщо буде дефіцит потужності в енергосистемі. Про це повідомили у пресслужбі “Львівобленерго”.

В Україні та на Львівщині зокрема стартувала масштабна ремонтна кампанія в енергосфері. Вона триватиме до кінця вересня. За цей час енергетики проводитимуть планові ремонти та відновлюватимуть енергооб’єкти після обстрілів перед наступним опалювальним сезоном.

“Енергоблоки, на яких проводять ремонти, деякий час не зможуть виробляти електроенергію. Також цього літа об’єми робіт будуть більшими, ніж у попередні роки через російські атаки минулої осені-зими на енергооб’єкти. Саме тому у літній період може виникнути дефіцит потужності в енергосистемі і, як наслідок, необхідність впровадження графіків”, — йдеться у повідомленні.

Тому в “Львівобленерго” розробили оновлені графіки вимкнень електроенергії. Споживачів поділили на шість груп, які відповідають чергам у графіку погодинних відключень — 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1 і 3.2. При цьому зменшилась тривалість вимкнень, яка передбачена графіками — до 2 годин.

Дізнатися, до якої групи відключень належить ваш будинок та ознайомитися з графіком за днями тижня, можна на сайті “Львівобленерго” за посиланням. Також там можна завантажити графік.

У разі, якщо виникне потреба у запровадженні графіків погодинних відключень, про це повідомлять на усіх офіційних ресурсах “Львівобленерго”. Наразі ці графіки не діють.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Уникнути впровадження графіків можна, якщо зменшити користування електроенергією під час ранкових та вечірніх піків навантажень (07:00 – 12:00 та 18:00 – 23:00)”, — додають у “Львівобленерго”.


Джерело: Суспільне мовлення України

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин