Україна і світ

На круїзному лайнері в Нідерландах зафіксовано 72 випадки черевного тифу

Сімдесят два випадки черевного тифу було підтверджено під час спалаху навесні 2022 року на Liberty Ann – старому круїзному лайнері, який використовували в Гарлемі як аварійне житло для прохачів притулку.

Повідомлення про спалах оприлюднило Європейське товариство клінічної мікробіології та інфекційних захворювань, яким буде представлено доповідь про цей випадок на конгресі організації 15-18 квітня 2023 року.

Як повідомив один із керівників розслідування, проведеного муніципальною службою охорони здоров’я Кеннемерленда, Енн де Вріс, джерелом зараження стала вода в резервуарах на кораблі.

Зараз дивляться

– Ємності для прісної та стічної води мали спільну сильно проржавілу з невеликими отворами стінку. Salmonella typhi, бактерія, що викликає черевний тиф, просочувалася в прісну воду, яку потім використовували для пиття і приготування їжі, – повідомив Енн де Вріс.

Усі випадки були в дорослих. Усі – прохачі притулку і більшість чоловіки. Двадцять п’ять осіб було госпіталізовано. Усі одужали після лікування.

За словами експертів, черевний тиф, що передається через їжу і воду, дуже заразний. За своєчасного лікування антибіотиками інфекція зазвичай протікає легко, але без лікування вона може призвести до летального результату. Симптоми включають високу температуру, головний біль, біль у животі, запор або діарею.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-02 09:29:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин