Україна і світ

МЗС України прокоментувало звернення “депутатів ПМР” до Росії

Україна протидіятиме спробам Росії дестабілізувати ситуацію в придністровському регіоні Молдови, так званій Придністровській молдовській республіці.

Про це ввечері 28 лютого повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Україна протидіятиме втручанню РФ у Придністров’я

– МЗС України уважно стежить за останніми подіями в придністровському регіоні Молдови та закликає до мирного вирішення проблемних питань економічного та соціально-гуманітарного характеру у відносинах між Кишиневом та Тирасполем без жодних деструктивних зовнішніх втручань, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Україна виступає за мирне врегулювання придністровського конфлікту з дотриманням суверенітету та територіальної цілісності Республіки Молдова, але без участі Росії.

Зараз дивляться

Ми вважаємо переговорний формат “5+2” нефункціональним у звʼязку з присутністю у ньому держави-агресора Росії, яка не може виступати у ролі миротворця в жодному мирному врегулюванні. Україна є і залишатиметься активним учасником процесу придністровського врегулювання і виокремлює його основною метою реінтеграцію Республіки Молдова., – йдеться у повідомленні.

Також у зовнішньополітичному відомстві додали, що Україна продовжить виступати за якнайшвидше виведення з території придністровського регіону Молдови військ РФ, утилізації боєприпасів на складах у населеному пункті Ковбасна, а також сприяти переформатуванню місії на Дністрі з військової у цивільну.

– Протягом десяти років Україна протистоїть російській агресії та вже понад два роки чинить опір повномасштабному вторгненню Росії. Наша держава як ніхто інший знає, що таке жахи війни, та якою є ціна миру. Ми докладаємо та продовжимо докладати всіх зусиль для збереження стабільності та зміцнення безпеки в Європі, а також запобігання будь-яким спробам Росії дестабілізувати Молдову чи інші країни нашого регіону, – йдеться у повідомленні МЗС.

З’їзд “депутатів ПМР” усіх рівнів

Нагадаємо, вдень 28 лютого у Тирасполі, що є “столицею” так званої Придністровської молдовської республіки, пройшов з’їзд “депутатів” усіх рівнів. Результатом засідання стало спільне звернення до Російської Федерації, в якому вони просять “захистити” їх від начебто “тиску Молдови”.

Згодом з’явилась реакція МЗС РФ, які заявили, що “стежать” за ситуацією в регіоні.

Згодом представник Головного управління розвідки України заявив, що з’їзд “депутатів ПМР” приніс не ті результати, які очікувала Москва.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-28 23:38:28