Україна і світ

Мінветеранів та Федерація роботодавців України підписали Меморандум про співпрацю

Міністерство у справах ветеранів України та Федерація роботодавців України уклали Меморандум про співпрацю. Співробітництво буде спрямовано на підтримку ветеранів російсько-української війни.

Про це йдеться у повідомленні на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України.

Підписанти документу – міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та голова Ради Федерації Дмитро Олійник домовилися сприяти ветеранам у соціальній та професійній адаптації та надавати їм психологічну підтримку. Під час цієї роботи формуватиметься єдиний державний підхід до розроблення та впровадження системи переходу від військової кар’єри до цивільного життя.

− Ми маємо створити всі необхідні умови, щоб зі здобуттям Україною перемоги наші Захисники і Захисниці змогли долучитись до відновлення країни, стати в стрій на економічному фронті – стати «Воїнами відновлення», – наголосила Юлія Лапутіна. – Коли держава відновить їхнє фізичне, ментальне здоров’я, інтегрує в економіку, ми отримаємо додатковий потенціал для економічного розвитку як громад, так і всієї країни.

Своєю чергою Дмитро Олійник зазначив, що Федерація роботодавців України представляє інтереси майже 8500 підприємств, які у сукупності генерують 70% ВВП України і дають роботу майже п’яти мільйонам людей по всій країні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– 7-8 відсотків працівників наших підприємств зараз захищають Україну на фронті. Ми з ними підтримуємо зв’язок і після перемоги повернемо їх на роботу. Зі свого боку ми зробимо все, щоб підписаний сьогодні Меморандум про співпрацю був дійсно живим на працював користь країні, – наголосив він.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-21 04:45:56