Україна і світ

Міністр в Естонії порівняв РПЦ з ІДІЛ та пропонує визнати МП терористами

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту країни Рійгікогу визнати Московський патріархат терористичною організацією.

Про це він заявив в ефірі програми Перша студія на телеканалі ETV, пише Postimees.ee.

Московський патріарх хочуть визнати терористичною організацією в Естонії

Зазначається, що представник Естонської православної церкви Московського патріархату заявив 9 квітня, що релігійна структура ЕПЦ МП не підпорядковується Московському патріархату та не може відповідати за підтримку РПЦ війни в Україні.

Зараз дивляться

Таким чином, зазначається, що ЕПЦ МП відкинула вимогу МВС країни вийти з-під підпорядкування російської церкви, яку очолює патріарх Кирило.

За словами Лаурі Ляенеметса, ґрунтуючись на експертизі МВС та оцінці Поліції безпеки у нього як у міністра внутрішніх справ не залишається іншого вибору, окрім як самому вжити заходів для розриву зв’язків між ЕПЦ МП і Московським патріархом.

— Ми повинні розуміти, що сьогодні Московський патріархат підпорядковується Володимиру Путіну, який, по суті, керує терористичною діяльністю у світі, – додав він.

За словами Ляенеметса, за два роки перебування на посаді очільника МВС він чотири рази викликав представників ЕПЦ МП з питань безпеки. Однак заява, ухвалена Собором Російської православної церкви у квітні, вивела ситуацію з безпекою на новий рівень.

— Якщо провести паралель з ісламськими терористами, які кажуть, що ведуть священну війну проти західного світу, проти цінностей західного світу, то сьогодні патріарх та Московська патріархія нічим не відрізняються від ісламських терористів, – сказав він.

Глава МВС Естонії наголосив, що якщо патріарх Кіріл є главою церкви в Москві, хоч би що говорили в парафіях в Естонії, це послання Кирила “дуже потужне і сильне і воно обов’язково дійде до людей”. Він додав, що це те, на що певні люди спираються, адже у кризових ситуаціях церкві довіряють більше, ніж владі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 14:30:06