Україна і світ

Медики Львова виходили дівчинку, яка з’явилася на світ із вагою всього 600 г

Фахівці Львівського обласного перинатального центру впродовж чотирьох місяців виходили новонароджену дівчинку, яка з’явилася на світ із критично малою вагою, лише 600 г, і не могла дихати самостійно.

Про це співробітники Центру повідомили на своїй сторінці у Facebook.

Критично мала маса тіла

– Малюки, які з’являються на світ раніше 28 тижня, потрапляють у категорію – діти з екстремально малою масою тіла. Вага при народженні також відіграє важливу роль – чим вона менша, тим більше догляду у виходжуванні знадобиться, – йдеться в повідомленні.

За словами медиків, у дитини була критично мала маса тіла, вона не могла дихати самостійно. Протягом лікування дівчинка безкоштовно отримувала абсолютно всі медикаменти. Також із перших днів життя крихітка харчувалася донорським молоком із банку грудного молока.

Етапи виживання

У Центрі також розповіли, що дівчинку, яку батьки назвали Владислава-Марія, терміново госпіталізували в транспортному кювезі, з дотриманням теплового ланцюжка й апаратною вентиляцією легень, у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

У відділенні дитина перебувала під цілодобовим наглядом медиків протягом 75 днів, а потім ще 44 дні – на другому етапі виходжування, на допоміжній респіраторній підтримці.

– Пізніше ще 45 днів малятко перебувало на високопоточних канюлях і вільному потоці кисню через маску, – розповіли деталі в Центрі.

Крім того, щоб уберегти зір дівчинки, на 85 добу життя їй провели операцію лазерної корекції сітківки обох очей.

Виписали додому

Після майже чотирьох місяців боротьби за життя на 119 добу Владиславу-Марію виписали додому з вагою 2 440 грамів і зростом 42 сантиметри. За здоров’ям дівчинки спостерігатимуть лікарі відділення медичної реабілітації передчасно народжених дітей.

Джерело: Львівський обласний перинатальний центр

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-21 14:34:25