Україна і світ

Маляр пояснила, чому після деокупації Херсону туди не пускали журналістів

Журналісти не могли одразу потрапити до деокупованого Херсону у листопаді минулого року, оскільки чимало адмінбудівель в місті були заміновані, а правоохоронцям було необхідно провести усі необхідні безпекові заходи.

Про це розповіла колишня заступниця міністра оборони Ганна Маляр в інтерв’ю Ліга.net.

– У перший день звільнення ми почали організовувати брифінг. Мав прилетіти гелікоптером очільник ОВА, заступник головнокомандувача. Але від правоохоронців поступила інформація про замінування адмінбудівель. Тому всім було заборонено в’їзд в місто… Ми самі не могли туди потрапити, – запевнила Маляр.

Вона каже, що тоді, коли щойно дозволили допуск до Херсона журналістів, то нею було організовано, разом із пресофіцерами, групи з понад 200 журналістів, яких везли кількома автобусами.

Зараз дивляться

– Правоохоронці чітко визначили, скільки може бути автобусів, яка може бути колона, тому що це заходи безпеки, тому що туди добиває російська артилерія, – запевнила Маляр.

Колишня заступниця міністра оборони каже, що деякі журналісти потрапили у Херсон нелегально.

– Є людський фактор, є порушення. Отже, треба ці порушення розслідувати, як вони туди потрапили, але вони цим багатьох наражали на небезпеку, – додає Ганна Маляр.

Також експосадовиця розповідає, що іноді багатьом журналістам складно потрапити на фронт, бо для цього потрібно організувати групу разом із пресофіцером, водієм та іншими особами. Але навіть тоді, усі ці люди залишаються у зоні небезпеки.

– Журналісти завжди говорять: “Я доросла людина, це мій вибір, я готова йти на ризик, бути в зоні бойових дій і навіть до того, що мене можуть поранити або вбити”. Але коли його будуть обстрілювати — загинуть інші люди. Тому що з ним потрібно направити пресофіцера, водія та людей, які забезпечуватимуть їм безпеку. І всі ці люди (не тільки журналіст) фактично у небезпеці, – пояснює вона.

Також Ганна Маляр каже, що Росією використовувались маячки на іноземних журналістах, щоб відстежувати західну техніку, яку отримувала Україна.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Джерело: ЛІГА.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-11-24 01:02:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин