Україна і світ

Максим Самчик зізнався, чи готовий захищати Україну на фронті

Український актор, зірка серіалу Перші ластівки Максим Самчик зізнався, чи готовий захищати Україну на фронті. Також він пригадав, як на початку повномасштабної війни був у складі Добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ).

Що Максим Самчик сказав про мобілізацію

Актор, якому незабаром виповниться 27 років, не виключає, що захищатиме Україну зі зброєю в руках. Наразі Самчик допомагає військовим в тилу і навчається пілотуванню FPV-дронів.

– У жовтні в мене ВЛК. Я буду міняти приписне на тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Зараз вчусь літати на FPV. Далі – буде видно. Не знаю, наскільки це варто говорити, але кажуть, що це все до лампочки, що все одно підеш в піхоту. Вже як буде. Бо говорити можна багато чого. Конкретно зараз я тут, – сказав Максим.

Також Самчик пригадав, як ще напередодні повномасштабної війни пішов до військкомату, щоб записатися до лав територіальної оборони. Тоді актору вручили повістку на строкову військову службу, однак через проблеми зі здоров’ям на ВЛК його визнали непридатним.

Зараз дивляться

Вже після 24 лютого 2022 року Максим знову хотів долучитися до ТрО, але записався до Добровольчого формування територіальної громади (ДФТГ).

– Виявилося, що це не тероборона, а ДФТГ. Нам зброю видали, коли вже під Броварами їх (окупантів – Ред.) не було. Аж через місяць, може навіть довше. Якісь навчання мінімальні були, проводилися. Потім стояв на блокпосту. Ми перевіряли Донецькі, Луганські або Кримcькі номери, або зупиняли авто, коли тобі щось здавалося підозрілим. Оскільки це ДФТГ, ніхто тебе там не тримав. Потім я пішов працювати в книгарню, – розповів Самчик.

Фото: скриншот з YouTube-каналу Аліна Доротюк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-12 17:00:10