Суспільне мовлення

Львівські офтальмологи прооперували хлопчика з пухлиною ока

У львівській лікарні прооперували 13-річного Сашка. Під час планового огляду лікарі помітили пляму на очі хлопчика. Оперативне втручання провели медики дитячої лікарні Святого Миколая.

Про це повідомили на Facebook-сторінці дитячої лікарні Святого Миколая.

Бабуся, яка сама виховує Сашка, звернулася по допомогу до офтальмологів лікарні Святого Миколая тоді, коли пляму на оці виявили під час огляду. Медики підтвердили, що новоутвір потрібно видалити.

Сашкові призначили операцію, але він захворів на грип, через що її довелося перенести. За два тижні пляма збільшилася: поширилася від кутика ока до зіниці. Також Сашко почав відчувати пухлину — зʼявилися поколювання та дискомфорт.

У дитячій лікарні Святого Миколая хлопчика невідкладно прооперували. Фрагменти пухлини направили на дослідження — вона виявилася доброякісною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Поступово зір Сашка покращується. На контрольних оглядах він уже потрохи знімає повʼязку з правого ока. Хлопчик вірить, що все буде добре і ця маленька неприємність не зіпсує його мрії стати професійним веслувальником та взяти участь в чемпіонатах світу та Європи”, — розповіли на Facebook-сторінці лікарні.


Джерело: Суспільне мовлення України