Львівський портал

Квартири, елітні авто, зброя: яке майно знайшли в Гринкевичів

АРМА розшукало елітну нерухомість, топавтомобілі та зброю фігуранта гучних кримінальних проваджень Ігоря Гринкевича і його спільників. Про це йдеться у повідомленні АРМА.

Агентство на запит ДБР розшукало елітну нерухомість, топавтомобілі та зброю.

  • житлова нерухомість – 17 (зокрема, 3 квартири у власності дружини Ігоря Гринкевича Світлани; 1 львівська квартира у власності Ярини Гринкевич; 1 львівська квартира у власності Мар’яна Шведа та 2 квартири у власності Софії Морозюк)
  • нежитлова нерухомість – 7 (зокрема, нежитлове приміщення на вул. Саксаганського у центрі столиці)
  • земельні ділянки – 18 (зокрема значні ділянки у Литвинівській с/раді Вишгородського району Київської області, що належать Ігорю Гринкевичу та його сину Роману Гринкевичу)
  • автомобілі преміумкласу – 9
  • частки в статутному капіталі – 14 731 625 грн
  • зброя – 12
  • майнові права інтелектуальної власності – 3.

За словами заступника Голова АРМА Павла Великоречаніна, Нацагентство встановило наявність у підозрюваних банківських рахунків у понад 8 установ. То ж АРМА ініціювало заходи з отримання інформації про наявність коштів та операцій на рахунках. Отримані дані орган у надзвичайно короткий термін та у повному обсязі спрямував до ДБР для арешту активів та їх майбутньої можливої конфіскації.

Передісторія

Як повідомляв Львівський портал, львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали на спробі підкупу одного з керівників слідчого управління ДБР. Бізнесмен пропонував 500 тис. доларів за зняття арешту з майна підконтрольних йому компаній, накладеного в рамках кримінального провадження.

Компанії Гринкевича є одним із найбільших постачальників Міноборони, розслідування щодо зловживань на закупівлях триває. За попередніми даними, сума збитків складає понад 1,5 млрд грн.

30 грудня 2023 року Гринкевичу обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю застави в розмірі 429,4 млн грн.

Після скандалу Міністерство оборони вирішило розірвати укладені з Гринкевичем угоди.

Згодом голова Львівської ОВА відхрестився від скандалу з Гринкевичем, а Львівська облрада розірвала меморандум з благодійним фондом бізнесмена HOPE.UA.

Син львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича Роман стверджує, що діяльність його родини відбувалась в умовах чинного законодавства і скандал замовний. А також додав, що його родина не буде виправдовуватися, бо начебто «нема у чому», і зауважив, що тікати за кордон вони не планують.

11 січня стало відомо, що суд наклав арешт на майно Ігоря Гринкевича, підконтрольних йому компаній, а також на елітні авто членів родини бізнесмена.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-01-12 09:29:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин