Україна і світ

Крыжовник на зиму: рецепты вкусных заготовок

Аґрус – ягоди смачні та дуже корисні. Вони багаті на вітаміни та антиоксиданти, тож варто зберегти їх на зиму. Як це зробити?

Сьогодні поділимося кількома рецептами аґрусу на зиму, які підійдуть і для тих, хто тільки набуває досвід заготівлі на зиму, так і для досвідчених господинь.

Аґрус на зиму без варіння: рецепт

Якщо ви хочете зберегти максимум корисних речовин, спробуйте заготувати аґрус на зиму без варіння. Це просто і швидко.

Інгредієнти:

  • аґрус – 1 кг
  • цукор – 1 кг

Приготування:

  1. Ягоди промийте та обсушіть, видаліть хвостики.
  2. Пропустіть ягоди через мясорубку чи збийте занурювальним блендером.
  3. До ягід всипте цукор та гарно перемішайте.
  4. Аґрус на зиму без варіння розкладіть у стерилізовані банки та накрийте капроновими кришками. Зберігайте в холодильнику.

Рекомендований термін зберігання – до 7 місяців.

Компот з аґрусу на зиму

Компот з аґрусу – класика, яка ніколи не старіє. Цей напій чудово освіжає і нагадує про теплі літні дні.

Інгредієнти:

  • аґрус – 1 кг
  • апельсин (за бажанням) – 1 шт.
  • цукор – 500 г
  • вода – 2-2,5 л
  • гілочки м’яти – до смаку

Приготування:

  1. Промийте аґрус і розкладіть у стерилізовані банки разом з гілочками м’яти та тонкими кружальцями апельсина (без кісточок).
  2. Залийте вміст банки окропом і накрийте стерилізованими кришками. Залиште на 20 хвилин.
  3. Воду злийте у каструлю, додайте цукор і після закипання проваріть сироп 5 хвилин.
  4. Гарячий сироп влите у банки з аґрусом. Про всяк випадок, щоб банки не лопнули, в них перед вливання гарячої рідини можна покласти ложку чи металевий ополоник.
  5. Банки з компотом закатайте кришками. Переверніть їх догори дном, укутайте ковдрою і залиште на добу. Потім перенесіть на зберігання у темне прохолодне місце.

Суперварення з аґрусу

Варення з аґрусу виходить густим і ароматним. Його можна намастити на тост або додати у випічку.

Інгредієнти:

  • аґрус – 1 кг
  • цукор – 1 кг
  • апельсин – 1 шт.

Приготування:

  1. Агрус та апельсин миємо. Апельсин нарізаємо шматочками.
  2. Усе пропускаємо через м’ясорубку.

Продовження рецепта тут.

Поради від експертів і досвідчених господинь

  • Використовуйте стиглі, але міцні ягоди без пошкоджень.
  • Завжди стерилізуйте банки та кришки, щоб уникнути псування заготівлі.
  • Додавайте до аґрусу інші фрукти або спеції для нових смакових відтінків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-24 18:27:59