Україна і світ

Їхні дії матимуть наслідки: у Південній Кореї пригрозили КНДР міжнародним судом

Фото: Getty Images

Південна Корея засудила союз КНДР та Росії та рішення відправити північнокорейських солдатів до РФ для участі у війні проти України.

Про це заявив очільник МЗС Республіки Корея Чо Тхе Йоль, повідомило видання Yonhap.

Очільник МЗС Кореї про відправлення військ КНДР до РФ

— Ми рішуче засуджуємо протиправні дії Росії та Північної Кореї і хочемо чітко заявити, що вони матимуть наслідки, – заявив Чо, маючи на увазі розгортання військ КНДР на боці РФ у війні проти України.

Він додав, що Північна Корея має усвідомити, що вона може бути притягнута до відповідальності згідно з міжнародним кримінальним правом залежно від конкретних дій її військ.

Щодо Росії, Чо зазначив, що з Москвою неможливо підтримувати відносини, як раніше, доки вона продовжує незаконне вторгнення в Україну, порушуючи Статут ООН та міжнародне право.

На думку очільника МЗС Південної Кореї, зараз КНДР, найімовірніше, “скористається зміною влади у США, щоб здійснити велику провокацію для драматичного ефекту”.

Він додав, що Пхеньян до останнього чекатиме, щоб оцінити свої можливості, аби отримати максимальну вигоду, маючи на увазі можливість перемоги Дональда Трампа.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, 23 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив, що уряд Сполучених Штатів має підтвердження відправлення Північною Кореєю військ до Росії, але мета їхнього розгортання поки що незрозуміла.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 19:56:25