Україна і світ

РФ причетна до кампанії проти кандидата у віцепрезиденти США Волза – розвідка

Фото: Getty Images

Росія стоїть за дезінформаційною кампанією, спрямованою проти Тіма Волза, кандидата у віцепрезиденти США з команди Камали Гарріс.

Про це пише видання The Guardian із посиланням на представника розвідки США

Дезінформація проти Тіма Волза

Так, у Росії створювали і допомагали поширювати потік дезінформації проти Тіма Волза. Контент із необґрунтованими звинуваченнями на адресу губернатора Міннесоти, коли той працював учителем, має ознаки маніпуляцій. В офісі директора національної розвідки США заявили, що було знайдено докази, які вказують, що цей контент має російське походження.

Дезінформаційна кампанія проти демократа Тіма Волза має на меті підірвати кампанії як Камали Гарріс, так і Волза. За словами американських чиновників, російські групи також поширювали дезінформацію, спрямовану на розпалювання ворожнечі та розколу напередодні голосування на виборах президента США, а це може стати причиною насильницьких протестів після виборів.

Раніше аналітики Microsoft виявили вірусне відео, в якому стверджувалося, що Камала Гарріс нібито 13 років тому скоїла ДТП, збивши жінку, яка потім залишилася паралізованою. Але це відео є фейковим.

Нещодавно також з’явилося відео з людиною, яка стверджує, що вона нібито колишній студент Тіма Волза. Чоловік звинуватив демократа в сексуальних домаганнях. Приватні компанії, що займаються відстеженням дезінформації, з’ясували, що відео було підробленим і що чоловік на кадрах був не тим, за кого себе видавав.

Агентство Associated Press зв’язалося з колишнім роботодавцем людини на відео. Роботодавець, Віктор Єліохін, підтвердив, що той чоловік є самозванцем.

Деякі дослідники припустили, що це відео могло бути створено за допомогою штучного інтелекту.

Втручання Китаю та Ірану у вибори в США

Китай та Іран також намагалися вплинути на президентські вибори в США за допомогою поширення дезінформації в мережі. Але метою Росії є демократи, мета Ірану – республіканець Дональд Трамп. Китай же зосереджений на сіянні недовіри та невдоволення американською демократією.

Поки що немає жодних ознак того, що РФ, Китай або Іран замишляють серйозні атаки на виборчу інфраструктуру з метою зірвати проведення виборів, кажуть американські чиновники.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Росія, Китай та Іран відкинули заяви про те, що вони намагаються втручатися в американські вибори.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-23 20:22:38