Львівський портал

Команда німецького каналу потрапила під обстріл готелю у Харкові

Під час обстрілу Росією готелю  Kharkiv Palace у центрі Харкова там перебували журналісти німецького телеканалу ZDF, повідомляє Європейська правда.

Журналісти розповіли, що майже протягом двох років висвітлюють події російсько-української війни. Троє членів команди перебували у номерах на п’ятому поверсі, ще один у холі та останній – на 11 поверсі готелю.

Співробітники каналу, за винятком перекладачки, лишилися неушкодженими. Перекладачка отримала травму в холі готелю і, як згодом з’ясувалося, у неї зламане ребро і переломи хребців.

За словами менеджера готелю, загалом було здано 15 номерів, щонайменше десять з них – журналістам.

Телеканал ZDF засудив напад на готель у Харкові, в якому працювали журналісти.

«Це ще одна атака Росії на вільну пресу. Ми сподіваємося, що поранені колеги швидко одужають. ZDF продовжить висвітлювати війну проти цивільного населення України» , – заявила головний редактор ZDF Беттіна Шаустен.

Нагадаємо, у суботу 30 грудня, під час масованого обстрілу Харкова ворог вдарив зенітними ракетами С-300 по будівлі готелю Kharkiv Palace.

Харківська обласна прокуратура повідомила, що внаслідок ворожої атаки на центр Харкова поранено 26 осіб, серед них діти та іноземець.

У результаті обстрілів пошкоджено готель, багатоквартирні житлові будинки, дитячий садок, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торгівельні павільйоні та автомобілі людей тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2023-12-31 19:03:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин