Україна і світ

Коля Сєрга розкритикував оновлення стели на в’їзді в Донецьку область

Артист і військовослужбовець Коля Сєрга розкритикував активістів, які оновили стелу на в’їзді в Донецьку область. Вони її пофарбували, знявши наклейки та замалювавши автографи захисників.

Коля Сєрга висловився про оновлення стели на Донеччині

В Instagram артист оприлюднив відеозвернення, в якому наголосив, що стела на в’їзді в Донецьку область уже є для українців культурною пам’яткою. На ній залишали свої імена військові і деякі з них віддали життя, захищаючи ті краї.

Сєрга назвав цей вчинок вандалізмом щодо військової культурної спадщини.

Зараз дивляться

– Зрозуміло, що волонтери хотіли зробити, як краще, але зробили як краще для себе, а не для тих, кому належить ця пам’ятка культури. Культура змінюється… Намагатися заховати шрами і втрати – це про показуху. У стражданні ми знаходимо глибину, яку не можна знецінювати, – сказав Коля.

Він додав, що у війні переможцем є той, хто виходить із неї з більшими ресурсами, ніж до. Зазначає, з більшими територіями, ніж до війни, ми не вийдемо, з більшою кількістю людей – теж. Проте зараз ми здобуваємо глибину, історію, ідентичність та мудрість, яка зі шрамами, протезами, з опіками та болем в очах.

Каже, саме в такий спосіб ми розуміємо, що ніколи знову, чого варта можливість обійняти рідних і що само собою не буде, а лише кропіткою працею.

– Чим більше проливається поту – тим менше крові. Більше не можна малювати Україну безтурботною дівчинкою у вінку посеред поля, бо вона вже інша. Вона зі шрамом на обличчі, протезом замість ноги і всесвітньою мудрістю в очах. І в цьому її нова краса, яка в серці і яка не вмирає, – наголосив Сєрга.

Також він нагадав, що як раніше вже не буде ніколи, адже заплачено занадто велику ціну. І критичній масі суспільства доведеться адаптуватися до змін, навчитися дивитися в очі ветеранам, дивитися на шрами та протези, і сприймати це як відзнаку сміливості, честі та гідності.

І найголовніше – кожен українець має бути вдячний військовим, адже вони віддали все своє, щоб в інших воно було.

Варто зазначити, що багатьох засмутило оновлення стели на в’їзді в Донецьку область. Це місце вже давно не тільки позначення території, а пам’ять про тих військових, які її відстоювали і віддавали свої життя.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 19:09:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин