Україна і світ

Канелоні: рецепт з мʼясним фаршем

Канелоні – це італійські макаронні трубочки, які зазвичай фарширують різними начинками та запікають у духовці під соусом (білим або томатним).

Начинити канелоні можна м’ясним фаршем або грибним, шпинатом чи сиром.

Ця трубчаста паста, наповнена апетитною начинкою, неймовірно смачна та поживна.

Пропонуємо зануритися в рецепт канелоні, щоб дізнатися, як приготувати цю чудову італійську страву в домашніх умовах.

Як приготувати канелоні з м’ясним фаршем: рецепт

Перед приготуванням канелоні не відварюємо.

  • канелоні – 12 шт.
  • м’ясний фарш (бажано асорті) – 500 г
  • цибулина ріпчаста – 1 шт.
  • цибуля зелена – 40 г
  • морквина (невелика) – 1 шт.
  • часник – 2 зубки
  • сіль, мелений чорний перець – до смаку
  • олія – для смаження
  • сир (моцарела, сулугуні або пармезан) – 70 г

Для соусу бешамель:

  • вершкове масло – 50 г
  • молоко – 700 мл
  • борошно – 3 ст. л.
  • мускатний горіх мелений – 0,5 ч. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.

Канелоні з м’ясним фаршем під соусом бешамель:

  1. Для м’ясного фаршу чистимо часник, цибулину та моркву. Часник пропускаємо через прес. Цибулину нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на середній тертці.
  2. Смажимо овочі на олії до напівготовності. Перекладаємо їх у м’ясний фарш, додаємо нарізану зелену цибулю, часник, сіль та перець, вимішуємо. Щоб зробити фаршировані канелоні ще смачнішими, можна у начинку додати різні спеції. Наприклад, базилік, орегано, тим’ян.
  3. Отриманим фаршем начиняємо канелоні.
  4. Для соусу бешамель у глибокій сковороді розтоплюємо вершкове масло. Поступово, помішуючи, всипаємо борошно. Тепер тонкою цівкою, постійно помішуючи, щоб не було грудочок, вливаємо молоко. Коли суміш закипить, додаємо сіль та мускатний горіх. Перемішуємо і знімаємо з вогню.
  5. Половину соусу викладаємо у форму для запікання.
  6. Викладаємо канелоні та поливаємо соусом, що залишився.
  7. Запікаємо у духовці за 180 °С близько 40 хвилин. За 15 хвилин до закінчення запікання страву посипаємо тертим сиром.

Канелоні з м’ясним фаршем готові. Подаємо гарячими з салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-12 16:01:27