Україна і світ

Кабмін затвердив нові правила щодо інформування населення про поширення збудників інфекційних хвороб

МОЗ, Держпродспоживслужба, Центр громадського здоров’я та Центри контролю та профілактики хвороб у регіонах відтепер за допомогою офіційних каналів комунікації здійснюватимуть інформування населення про потенційні біозагрози.

Хто збиратиме і аналізуватиме інформацію

Кабінет Міністрів України, затвердивши Порядок інформування населення щодо біобезпеки та біологічного захисту, врегулював інформаційну роботу органів державної й місцевої влади з питань біологічної безпеки, профілактики й контролю інфекційних захворювань.

Лише чотири держструктури матимуть право і повноваження надавати верифіковану інформацію та рекомендацій населенню щодо біологічного захисту. Це допоможе знизити ризик виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних зі впливом збудників інфекційних хвороб, та підвищити обізнаність українців щодо особистої безпеки.

Зараз дивляться

Кожен з цих організацій виконуватиме власну роль.

МОЗ забезпечуватиме міжрегіональну та міжсекторальну взаємодію щодо надзвичайної ситуації або ризиків її виникнення.

Держпродспоживслужба інформуватиме МОЗ про виявлення, наявність, поширення, локалізацію та, у разі потреби, – ліквідацію загроз надзвичайної ситуації.

Центр громадського здоров’я розроблятиме інформаційні матеріали щодо дій у разі загрози надзвичайної ситуації.

Центри контролю та профілактики хвороб, заклади охорони здоров’я спільно з органами місцевого самоврядування працюватимуть з населенням та інформуватимуть його за допомогою офіційних каналів комунікації.

У документі, затвердженому Кабміном, вказуються і канали комунікації, через які поширюватиметься інформація. Перш за все, звісно, вона з’являтиметься на офіційних веб-сайтах центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування. А також:

  • у медіа;
  • у соціальних мережах;
  • у закладах охорони здоров’я.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-12 10:11:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин