Україна і світ

Іван-дурак на печі їде: Ігнат прокоментував встановлення ЗРГК Панцир-C1 на будівлі Міноборони РФ у Москві

У Росії панічно встановлюють колісні зенітні ракетно-гарматні комплекси Панцир-С1 на дахах будівель, зокрема на будівлі Міноборони РФ, що свідчить про занепокоєність Кремля про можливість України діставати до Москви.

Про це повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

Його запитали, якими засобами протиповітряної оборони, окрім Patriot, найкраще боронитись від російських ракет з зенітних комплексів С-300 та С-400.

– Найкраще “щеплення” проти них, це те, що літає зараз по російських Telegram каналах… що і скільки дає кожна країна (Україні, – Ред.), скільки Nasams, скільки Patriot. Там просто неймовірні зараз перебувають панічні настрої. Ви бачили, можливо, що вони вже ЗРГК Панцир поставили на будівлю Міноборони. Це як Іван-дурак на печі їде, – сказав він.

За його словами, в нормальних країнах ставлять модульні установки, які можуть автоматично збивати повітряні цілі.

– А вони прямо машину на колісній базі на дахи будівель величезними кранами (підіймають, – Ред.). Ну що тут дивуватись? Виходять з ситуацію, як можуть, – сказав речник ПС ЗСУ.

Юрій Ігнат жартома назвав ситуацію в Росії “никакой паники нет”.

Перед цим у соцмережах з’явились фото будівлі Міноборони Росії у Москві, на якому встановлено комплекс протиповітряної оборони Панцир-С1.

Ще один комплекс ЗРГК був помічений на даху бізнес-центру за адресою Тетеринський провулок, 8, теж у Москві. На місці також можна було побачити фото кранів, завдяки яким на комплекси ППО затягували на дах.

Loading...

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-20 00:09:46