Україна і світ

Історія бійця, який втратив зір та адаптується до нового життя в реабілітаційному центрі

Втратив зір просто на полі бою, вибирався наосліп та мужньо сприйняв новину, що більше ніколи не зможе бачити. Нині 36-річний захисник проходить реабілітацію у Центрі Незламні.

Сліпа лють

Доброволець Олександр Юрченко з Прилук потрапив під мінометний обстріл на Куп’янському напрямку наприкінці листопада 2023 року, що призвело до важкого поранення та втрати зору.

Після подій на полі бою йому довелося наосліп вибиратися з-під обстрілу, і він випадково натрапив на бліндаж “своїх”.

Я не здамся!

Захисник назавжди втратив можливість бачити, але він мужньо сприйняв цю звістку.

Зараз дивляться

— Я не з таких, що здаються. Життя продовжується, — каже Олександр.

Сьогодні він проходить реабілітацію і адаптується до життя в нових обставинах у Центрі Незламні. Нині з ним працює ерготерапевт, разом з фахівцем захисник вчиться орієнтуватися в просторі, впізнавати побутові предмети і навіть користуватися комп’ютером.

Реабілітація незрячих стає все більш актуальною у зв’язку зі збільшенням кількості поранених військових, які втратили зір.

За даними Національної служби здоров’я України, з лютого 2022 року по липень 2023 року понад 38 тис. людей вперше отримали діагноз, пов’язаний із сліпотою та зниженням зору.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Але  завдяки проєкту Побачимо перемогу: програма реабілітації для людей з порушеннями зору незрячі ветерани можуть отримати необхідну підтримку і допомогу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-24 13:58:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин