Суспільне мовлення

Інженери, кухарі, медики й снайпери: які вакансії у війську пропонують центри рекрутингу

12 лютого у Львові запрацював Центр рекрутингу української армії. В ньому можна дізнатися актуальну інформацію про вакансії у війську й обрати професію. 80% кандидатів — вмотивовані люди, які справді хочуть долучитися до ЗСУ, каже рекрутерка Галина Піскорська.

Суспільне поспілкувалося з рекрутеркою про доступні вакансії.

Володимир Павлик — військовослужбовець, який наразі проходить реабілітацію після поранення. Чоловік долучився до лав Збройних Сил минулого року. Він працював системним адміністратором, тому в рекрутинговому центрі розглядає схожі вакансії.

“Коли тебе признають обмежено придатним, ти стаєш непридатним до певного роду військ. Далі два варіанти: ти або чекаєш, коли тебе бригада наказом переведе в якусь іншу частину, де ти зможеш виконувати якісь обов’язки на іншій посаді, або ти можеш спробувати знайти відношення в ту бригаду, яку ти хочеш”, — розповідає Володимир Павлик.

Центр рекрутингу української армії, 21 лютого 2024. Фото: Іванка Дусько / Суспільне Львів

За словами рекрутерки Галини Піскорської, в центрі проводять консультації й надають всю необхідну інформацію. Туди звертаються як хлопці, так і дівчата.

“80% з цих потенційних кандидатів — це вмотивовані люди, які дійсно хочуть долучитись до Збройних Сил і принести користь Україні. Наразі які вакансії є доступні: це кухарі, медики, кінологи, слюсарі, електрики, тобто всі технічні спеціальності робочі, снайпери, сапери, кулеметники, стрільці”, — каже Галина Піскорська.

Центр рекрутингу української армії запрацював 12 лютого. Це перша установа рекрутингу в Україні — спільний проєкт Львівської мерії та Міністерства оборони.

“Вже близько 50% наших відвідувачів опрацьовується нашими бригадами й військовими частинами. 18 людей вже визначені з посадами й проходять процедуру оформлення”, — каже керівниця міського департаменту гуманітарної політики Валентина Бартошик.

Рекрутинговий центр бригади "Азов", 21 лютого 2024.

Рекрутинговий центр бригади “Азов”, 21 лютого 2024. Фото: Іванка Дусько / Суспільне Львів

Рекрутинговий центр бригади “Азов” працює у Львові з березня 2023 року. Окрім вакансій у бойових підрозділах пропонують також посади в тиловому забезпеченні.

“Це абсолютно різні, починаючи бухгалтерами, закінчуючи інженерами по ремонту БПЛА, взагалі дрібної електротехніки включно”, — каже керівник львівського рекрутингового центру “Азов” Андрій Лазурко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також у Львові працюють рекрутингові центри Третьої окремої штурмової бригади, львівської 103 бригади ТрО та батальйону “Вовки Да Вінчі”.


Джерело: Суспільне мовлення України