Україна і світ

Ілон Маск розповів, за яких умов впроваджуватиме ШІ в Tesla

Глава Tesla Ілон Маск розповів, за яких умов впроваджуватиме штучний інтелект в електрокари компанії. Мільярдер хоче мати більший вплив на долю корпорації перед важливим переходом.

Як Маск хоче впроваджувати ШІ в автомобілі Tesla

Так, у своїй соцмережі Twitter мільярдер заявив, що перед тим, як стати лідером у розвитку ШІ та робототехніки, він хоче мати щонайменше 25% акцій компанії, щоб мати вплив.

Зараз дивляться

На сьогодні у Маска близько 12-13% акцій корпорації, тому потрібно буде докуповувати цінні папери. У разі, якщо акцій у Маска не буде в достатній кількості, то він вважатиме за краще створювати продукцію поза Tesla.

Варто зазначити, що Ілон Маск уже займається роботизацією та автоматизацією – йдеться про автопілот Full Self-Driving в авто і роботів Optimus Gen 2, які здатні частково виконувати роботу людей на заводі.

Нагадаємо, що Ілон продавав акції Tesla у 2022 році заради купівлі Twitter за $44 млрд. Відтоді мільярдер зосередився саме на роботі соцмережі.

Що стосується цінних документів, то Ілон не проти дворівневої структури акцій, щоб досягти своєї мети – отримати 25 % голосів, але після первинного розміщення акцій Tesla йому сказали, що це неможливо.

Нагадаємо, що в грудні в Tesla показали робота Optimus Gen 2, який здатний сортувати яйця, ходити і самостійно балансувати. У майбутньому він зможе замінити людину під час виконання різної монотонної роботи або фізичної праці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-01-16 11:38:55